Cichliden kwekers

Aquarium verlichting frontosa

Aquarium verlichting frontosa

Men kan er overal op nalezen dat de Cypotilapia frontosa leeft op een diepte tot 60 meter. Alleen jonge dieren zijn op geringe waterdieptes van 8 tot 10 meter aan te treffen. De Cyphotilapia is daarom geen lichtaanbidder. Want reeds 10 meter onder de wateroppervlakte neemt het licht duidelijk aan intensiteit af. En deze intensiteit neemt met toenemende dieptes continu af, zodat op 60 meter wanneer het nog mogelijk is, nog slechts een zwak ligt aanwezig is.

Zorgt u er dus voor dat u het aquarium niet te sterk verlicht, de vissen zullen zich prettiger voelen en meer hun natuurlijke gedrag laten zien bij een zwakker licht. Houd u er ook rekening mee dat wanneer u een licht bodem gebruikt dat dit meer licht zal opbrengen door weerkaatsing als dat men een donkere bodem gebruikt.

Er zijn verschillende soorten verlichting op de markt, denk aan T5, TL verlichting, HQI, maar ook kan men met spotjes of hanglampen gaan werken. De verlichting is in verschillende kleuren te krijgen en men zal zien dat elke verlichting weer een andere kleur van de vissen naar boven haalt. Om de goede kleur te vinden die toch vaak aan smaak gebonden is kan men experimenteren.

Hieronder 3 foto’s die het kleurverschil aangeven. Vergist u niet door verlichting maar ook verschillende camera-instellingen kan een foto op het internet en hele andere wendingen geven.

verlichting1 verlichting2 verlichting3

Zie hieronder het verschil bij dezelfde variant. Op de foto’s links is met het licht meer naar de blauwe kleur gestreefd en op de rechter foto’s meer naar het paarse.

verlichting4 verlichting5


verlichting6 verlichting7

Reacties
van bezoekers

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen:

Control

Aquarium en Cichliden artikelen

Bent u op zoek naar informatie betreffende het aquarium, filtersystemen en filtersubstraat, extra randapparatuur, gegevens over het houden van tropische vissen zoals bijvoorbeeld cichliden, of wilt u een biotoop realiseren?

Dan bent u bij Cichlidenkwekers.nl aan het juiste adres!