Cichliden kwekers

Legende van de Tanganyika heerser

Legende van de Tanganyika heerser

De legende van hoe de Cyphotilapia frontosa de heerser van het Tanganyika meer werd.

Eens in een tijd waren er 2 machtige cichlide soorten in het tanganyika meer, de Boulengerochromis microlepsis en de Cyphotilapia frontosa.
Deze 2 waren constant aan het ruziën en vechten over welke van de 2 nu de ultieme tanganyika cichlide werd, terwijl de Boulengerochromis veel groter was, won de Frontosa altijd de zware gevechten.

frontosa-cyphotilapia Op een dag zei de Frontosa….

-Ik ben er flauw van om mij constant zorgen te moeten maken om jou.
Laten we een definitieve beslissende wedstrijd gaan houden en wie deze wint is de rechtmatige keizer van het tanganyika meer.


boulengerochromis-microlepsis -Hmm, zei de Boulengerochromis, oke, laten we een race houden in het meer waar deze op zijn breedste punt is.

De Frontosa keurde dit goed en begon zich voor te bereiden op de race.

Hij wist dat de Boulengerochromis veel sneller is als hem, en hij wist dat hij zijn hoofd moest gebruiken om hem te kunnen verslaan.

Toen begon de race en de Boulengerochromis zwom met een enorme snelheid naar open water, de Frontosa aan de andere kant had geen haast en deze bevond zich nog exact op dezelfde plaats als toen de race begon.
Langzaam draaide hij zich om naar de grote massa verbaasde cichliden die van de race hadden gehoord en waren komen kijken.

De frontosa zei; De Boulengerochromis heeft zijn keus gemaakt en heeft er voor gekozen in het open water te leven hij heeft de kust verlaten waardoor ik nu de heerser ben.
Hij en zijn soort mogen vanaf nu nog 1 maal per jaar in ondiep water komen om kuit te schieten.

En zo is het ook gegaan, elk jaar weer opnieuw.

Dus wees gewaarschuwd, en wees goed voor je Frontosa’s voordat ze je positie veroveren als meester van het huis.
Er zijn al verschillende geruchten van aquariumhouders die gebannen zijn uit hun eigen huis.

Wees niet bang de Frontosa’s zijn ongevaarlijk zolang ze hun ruimte krijgen, hun water ververst wordt en ze hun voer krijgen.

Negeer deze 3 dingen niet, het zou anders wel eens slecht kunnen zijn voor uw eigen gezondheid………

Reacties
van bezoekers

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen:

Control

Aquarium en Cichliden artikelen

Bent u op zoek naar informatie betreffende het aquarium, filtersystemen en filtersubstraat, extra randapparatuur, gegevens over het houden van tropische vissen zoals bijvoorbeeld cichliden, of wilt u een biotoop realiseren?

Dan bent u bij Cichlidenkwekers.nl aan het juiste adres!