Cichliden kwekers

Frontosa speciaal aquarium

Frontosa speciaal aquarium

het-aquariumHoeveel Frontosa’s kan ik in mijn aquarium plaatsen?

Hoeveel Cyphotilapia’s men in een aquarium kan plaatsen is afhankelijk van, de grootte van de vis, de filtering, het onderhoud van het aquarium en hoeveel u voert.

Dit gezegd, hier zijn een aantal punten om over na te denken.

Realiseert u zich dat vissen groeien, en een volwassen Cyphotilpia man kan een lente bereiken van 30cm. Dat de vis in een aquarium “leeft” betekend niet dat dit gezond is. De vissen hebben ruimte nodig, dus het minste wat u kunt doen is ze deze geven. Het zijn levende wezens, die niet enkel en alleen voor zijn voor ons vermaak. Behandel ze dus met de respect die deze prachtige vissen ook verdienen.

Hoe hoger het aantal vissen is dat men in het aquarium houd, en hoe meer men voert, des te sterker moet de filtratie zijn en des te vaker moet men het water verversen. Geen filter kan op tegen regelmatige waterverversingen. Houd u er rekening dat in een zwaarder bevolkt aquarium er vaker een waterverversing plaats zal moeten vinden als in een minder zwaar bevolkt aquarium.

Houd er ook rekening mee dat mocht zich er een stroomstoring voordoen dat bij een zwaardere bevolkt aquarium er eerder een zuurstof tekort zal opdoen als bij een minder zwaar bevolkt aquarium.

Het komt er dus op neer dat u beter wat beperkter aantal vissen in uw aquarium kan plaatsen als dat men het aquarium volpropt. Dit is zowel beter voor de vissen als voor uw eigen gemak.

De plaatsing van het aquarium.

Er zijn 3 belangrijke voorwaarden bij het plaatsen van uw aquarium.

De plaatsing in direct zonlicht, de sterkte van de onderliggende vloer en de integratie in de kamer Om overvloedige algengroei te voorkomen kan men er best voor zorgen dat het aquarium op een plek geplaatst wordt waar het geen langdurige tijd direct zonlicht ontvangt. Mocht dit wel het geval zijn dan heeft u niet alleen kans op een grote algengroei maar ook op een temperatuurstijging van het water in de zomer. Beter is dus om en plek in de ruimte te zoeken waar direct zonlicht wordt vermeden.

Het gewicht moet niet onderschat worden. Men moet er van uit gaan dat een aquarium geschikt voor Cyphotilapia’s samen met onderstel, filter, meubels en dergelijk snel op een ton aan gewicht kan komen. Men dient dus rekening te houden met de draagkracht van de vloer bij het plaatsen van het aquarium. Belangrijk is ook dat het aquarium waterpas staat. Mocht men in een ouder huis woonachtig zijn is het verstandig alvorens het aquarium te plaatsen de draagkracht van de vloer te laten berekenen.

Zoveel te beter een aquarium geïntrigeerd is een kamer zoveel te meer plezier heeft u ervan. Ideaal is het wanneer men het aquarium zo kan plaatsen zodat u er van alle kanten af in kan kijken. Hierdoor kan men de vissen contant bezichtigen en observeren en op deze manier kunt u het gedrag van de vissen bestuderen en observeren. Probeert u bij de plaatsing van het aquarium ook rekening te houden met vissen. Zorg dat het aquarium op een plek komt te staan waar niet om de 5 minuten langs wordt gelopen. Men zal merken dat de vissen veel rustiger zijn en minder snel opgeschrikt zullen raken.

Reacties
van bezoekers

Nicol

Een informatief artikel,
Vooral met name de 3 belangrijkste voorwaarden, toch eens gaan denken om het aquarium te verplaatsen.

Beantwoorden

Reactie plaatsen:

Control

Aquarium en Cichliden artikelen

Bent u op zoek naar informatie betreffende het aquarium, filtersystemen en filtersubstraat, extra randapparatuur, gegevens over het houden van tropische vissen zoals bijvoorbeeld cichliden, of wilt u een biotoop realiseren?

Dan bent u bij Cichlidenkwekers.nl aan het juiste adres!