Cichliden kwekers

Kaldnes bio-flow

Kaldnes bio-flow

kaldnesDit bio medium is ontworpen in de vorm van een wieltje, circa 6 a 8mm, en heeft een licht drijvend vermogen, waardoor er een kleine hoeveelheid water in het filter door het medium stroomt.
De stroming word het beste gemaakt met behulp van een luchtpomp en luchtstenen of andere luchtverspreiders, er word hier dan gesproken over een bewegend bed filter.


Een bewegend bed filter is in vele opzichte ideaal, er is voldoende aanvoer van voedsel en lucht.
Doordat het bio medium steeds in beweging blijft in combinatie met lucht zal er een soort van druppel in het kruis van het wiel vastgehouden worden.
De ideale omstandigheden om micro organismen “bacteriën” snel en stabiel te laten groeien, die zo betrokken zijn bij het nitrificatie proces.
Het is dit proces dat schadelijke ammoniak en nitriet uit het water verwijdert.

Als gevolg van de constante chaotische beweging, in tegenstelling van biomatten of filterwatten, heeft dit medium een zelfreinigende eigenschap en vereist geen verder onderhoud.

Doordat er geen periodieke reiniging meer plaats vind binnen het filter(vak), wordt het onnodige verlies van bacteriën zo voorkomen.

De filter kamer:

Een kamer (100%) moet gevuld zijn tussen de 30% en 50% met het bio medium.
Het beste is te werken met een degelijke luchtpomp, die er voor zorgt dat het medium in beweging blijft en tevens word voorzien van lucht.
Alleen een stromingspomp zal niet de juiste biologische werking geven! (eventueel in combinatie is mogelijk).

Introductie en werking van Kaldnes:

 

De oppervlakte is circa 836 m2/m3, beschermd oppervlak circa 494 m2/m3.

Reacties
van bezoekers

Nico

Waar koop je deze handel?
Gr. Nico

Beantwoorden
Beheerder

Hallo Nico,
Als je google zoekt op kaldness dan vind je diverse online winkels en zaken waar je deze kunststof substraat kunt kopen.
M.vr.gr. de Beheerder

Beantwoorden

Reactie plaatsen:

Control

Aquarium en Cichliden artikelen

Bent u op zoek naar informatie betreffende het aquarium, filtersystemen en filtersubstraat, extra randapparatuur, gegevens over het houden van tropische vissen zoals bijvoorbeeld cichliden, of wilt u een biotoop realiseren?

Dan bent u bij Cichlidenkwekers.nl aan het juiste adres!