Cichliden kwekers

Rio Nhamunda

Rio Nhamunda

rio nhamundaDe Nhamunda rivier ontspringt in het bergachtige terra incognita in het noorden van Brazilië onder de grens en Guyana,en naar 4000 mijl komt hij uit bij het eiland Nhamunda en dan stroomt hij in de amazonas para.

De Ph licht rond de 6,5 – 7,0 en de Gh tussen de 0 en 10
Er groeien niet veel planten er zijn wel een paar grote lelie velden.

De nhamunda rivier staat bekend om zijn erg mooie Heckel discusvissen.

 

 

 

Discuskwekers Verzamelen in de natuur, november 2009 Hudson, eigenaar van HekDiscus, is een zeer goede vriend van Heiko die heeft een excursie gedaan naar de locatie waar Heiko de eerste Heckel Discus en Maanvissen ontdekte in de jaren 1990, in de Rio Nhamundá, en ook aan de Lago Nhamundá, waar Blue en Brown Discus (S. haraldi) voor komen.
Heiko ging meerdere malen met Manuel Torres (zie Bleher discusvissen, Vol. I) het verzamelt en introduceerde van de eerste vorm Discus uit het gebied in de hobby.
Er zijn enkele zeer mooie varianten van S. haraldi in het meer en sommige populaties leven in de buurt van Rocky (lava-steen) habitat, wat uitzonderlijk is voor Discus in het Amazonegebied. Manuel was later begonnen te verzamelen van deze schoonheden tot vandaag de dag, zijn zoon zou zijn vader’s in de voetsporen te treden.
Hudson ging en filmde deze selectieve ophaling ‘s nachts voor de eerste keer en hier zijn een paar van de filmpjes.

 

 

 

Er komen ook schitterende cichliden uit de Nhamunda.

G. Altifronts nhamundaGeophagus Altifronts nhamunda
Hoplarchus Psittacus
Hypselecara Coryphaenoides
Santanoperca Lilith
Mensonauta Insignis
Cichla Temensis
Uaru Amphiacanthoides
Crenicichla Marmorata.

Reacties
van bezoekers

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen:

Control

Aquarium en Cichliden artikelen

Bent u op zoek naar informatie betreffende het aquarium, filtersystemen en filtersubstraat, extra randapparatuur, gegevens over het houden van tropische vissen zoals bijvoorbeeld cichliden, of wilt u een biotoop realiseren?

Dan bent u bij Cichlidenkwekers.nl aan het juiste adres!