Cichlidenkwekers

Voor de Aquarium liefhebbers en hobbykwekers van Cichliden.

Satanoperca Demon

duivelbaarsSynoniem:
Duivelsbaars

Herkomst:
Rio Orinoco bekken in Venezuela en Colombia, en de bovenloop van de Rio Negro in Venezuela en Brazilië.
Satanoperca daemon is meestal te vinden langs begroeide oevers.
In hun leefgebied zijn ze te vinden in zwartwater omgevingen in Colombia en Venezuela met een pH tussen 3,5 en 5.3 en nauwelijks detecteer baar hardheid.

Grootte:
Zowel de man als de vrouw wordt circa 30cm.

Sociaal gedrag:
Rustig – onderling mild agressief

Aquarium:
Minimaal 200 cm.

Decoratie:
Gebruik kienhout en maaskeien voor schuil mogelijkheden en verspreid wat bladeren waar ze graag onder graven naar voedsel.
Fijn zand “zo als filterzand” is het beste om dat het aardeeters zijn.

Waterwaarden:
Temperatuur: 27-30 graden.
pH: 6,0-6,5
Hardheid: 1-4

Dieet:
Levend voedsel (dat wil zeggen, zwart wormen, gehakte regenwormen), groenten en fruit, in aanvulling op de elementaire vlokken en pellet voeding.

Kweek:
Substraat Broeder

Beschrijving:
Satanoperca daemon is een relatief rustige cichlide (gemeten naar de maatstaven van het gezelschap aquarium) en is opvallend tolerant tegenover andere soorten, inclusief dwergsoorten.
Vaak verliezen ze echter de concurrentiestrijd om voedsel wanneer ze gehuisvest worden met grotere, snel zwemmende characoiden (bv. Hemiodopsis spp. Mylossoma spp.). Andere cichliden, die niet zo bodem georiënteerd zijn, zoals Uaru amphiacanthoides, Pterophyllum spp., en Mesonauta spp. zijn de beste keuze als medebewoners.
Satanoperca daemon uitstrekt op de vin en omringd wordt door een blauwachtig witte band waardoor deze een soort oog vlek vormt. Daarnaast heeft Satanoperca daemon ook twee zwarte vlekken op de flank onder de laterale lijn.

Afbeelding auteur: Dave Kool

 
Reacties

Nog geen reacties beschikbaar.

Plaats een reactie