Cichliden kwekers

Sera vismedicijnen

Sera vismedicijnen

Sera VismedicijnenHier vindt u korte omschrijvingen van Sera vismedicijnen.
Het kan voorkomen dat nog niet alle medicijnen staan beschreven.

Sera: Ectopur

Voor de preventie en bestrijding van schimmels en ectoparasieten in zoetwater en zeewater.
sera ectopur is ideaal voor het ondersteunen van een behandeling met sera verzorgingsmiddelen.
Het om de twee weken toedienen van 5 g sera ectopur op 50 liter water vermindert de stress en verhindert zuurstofgebrek.

Bijsluiter: sera-ectopur PDF

Sera: Costapur

Het beproefde verzorgingsmiddel tegen Ichthyophthirius (wittepuntjesziekte) en andere huidparasieten zoals Costia, Chilodonella en Trichodina bij zoet- en zeewatervissen.
Bij een besmetting met Ichthyophthiris zijn vissen zonder schubben zoals modderkruipers en meervallen, maar ook verzwakte vissen bijzonder bedreigd.
Organische (bijvoorbeeld huminstoffen) en anorganische (vormen de hardheid) waterinhoudstoffen kunnen de werking van geneesmiddelen belemmeren.
Daarom raden wij aan, voor de behandeling een gedeeltelijke waterverversing door te voeren.

Sera: Mycopur

Verzorgingsmiddel tegen schimmels (Saprolegnia), kuitschimmels en huid- en kieuwwormen in zoetwateraquariums.
De gelijktijdige toediening van sera ectopur verhoogt de werking.

Bijsluiter: sera-mycopur PDF

Sera: Baktopur

Sera baktopur bestrijdt bacteriële aandoeningen zoals muil- en vinrot en grijswitte of watpropachtige plekken op huid en vinnen bij zoetwatervissen in aquariums en tuinvijvers.

Sera: Baktopur direct

Sera baktopur direct bestrijdt snel en betrouwbaar zware bacteriële aandoeningen zoals buikwaterzucht of bloedige ontstekingen en gezwellen bij zoet- en zeewatervissen.

Bijsluiter: sera-bactopur-direct PDF

Sera: Bakto Tabs

Opgezwollen buiken, verwijde schubben en uitpuilende ogen zijn kentekenen die wijzen op een bacteriële aandoening van de inwendige organen.
Daarbij treden ook schommelende zwembewegingen, een donkere verkleuring en een gebrek aan eetlust op.
Bij het optreden van deze symptomen moet onmiddellijk een behandeling met sera bakto Tabs worden gestart.
De vissen worden tot aan hun genezing met sera bakto Tabs gevoed.

Sera: Oodinopur

Sera oodinopur bestrijdt op betrouwbare wijze oodinium (fluweelziekte) in zoetwater en zeewater.
Het bevat koper en mag daarom niet in zeewateraquariums met lagere dieren worden toegediend.
Wij raden aan om de vissen in een quarantaineaquarium te behandelen.

Bijsluiter: sera-oodinopur PDF

Sera: Omnipur

Sera Omnipur bestrijdt de veel voorkomende visziekten in het zoetwateraquarium.
Bacteriële infecties, vinrot, schimmels (Saprolegnia, Achlya), huidvertroebeling (Costia, Chilodonella, Trichondina, Oodinium, Kieuw- en Huidworm (Dactylogyrus of Gyrodactylus) en andere verwondingen.

Bijsluiter: sera-omnipur PDF

Sera: Med Professional Tremazol

Tremazol bevat het uitermate effectieve prazichantel, dat ook in de geneeskunde en diergeneeskunde met succes tegen aandoeningen met wormen wordt toegepast.
Het gepatenteerde, uiterst werkzame oplossingscomplex van werkzame stoffen zorgt voor een effectieve verdeling van de op zich moeilijk oplosbare substantie in het water, waardoor de werkzame stof zeer snel bij de verwekker terechtkomt.
Het werkingsspectrum van sera med Professional Tremazol bestrijkt niet alleen de kiem- (Dactylogyrus sp.) en huidwormen (Gyrodactylus sp.), maar ook lintwormen (b.v. Bothriocephalus sp.).
Behalve door de goede werking ervan onderscheidt het preparaat zich vooral doordat het zeer goed te verdragen is.

Bijsluiter: sera-tremazol PDF

Sera: Med Professional Protazol

De Protazol aanwezige werkzame stof Bis(4-dimethylaminophenyl) phenylmethyliumhydroxid (malachietgroenbasis) is uiterst werkzaam tegen de in het water aanwezige zwermstadia van de parasiet en is bovendien zeer goed te verdragen.
sera med Professional Protazol werkt behalve tegen Ichthyophthirius m. ook effectief tegen andere vispathogene cilaten als Trichodina sp. en Chilodonella sp.

Bijsluiter: sera-protazol PDF

Sera: Med Professional Flagellol

Vooral liefhebbers van discus vissen en andere, grotere cichliden kennen het probleem. Witte-slijmerige uitwerpselen, donkere verkleuring als ook de als gaten ziekte bekende verwondingen aan het hoofd. Oorzaak van deze opvallende symptomen:
De in de darm levende flagellaten van de soort zoals spironucleus en hexamita.
Ter bestrijding van deze gevaarlijke ziekteverwekkers hebben de aquarianen vanaf nu een heel effectief geneesmiddel: sera med Professional Flagellol is zeer goed te verdragen en ruimt niet alleen op een veilige en betrouwbare manier alle parasieten in de vissendarm maar ook in de ingekapselde stadia op.

Bijsluiter: sera-flagellol PDF

Sera: Med Professional Nematol

Sera med Professional Nematol is bijzonder effectief tegen camallanus als ook tegen de vooral bij scalaren en discussen voorkomende haarwormen als capillaria. Ook de bij de discusliefhebbers gevresde madenwormen (oxyurida) worden optimaal bestrijdt. Tegelijkertijd bestrijdt het de door de camallanus als gastheer gebruikte kleine roeipootkreeftjes.

Bijsluiter: sera-nematol PDF

Sera: Med Professional Argulol

De bestrijding van karperluizen en andere parasitische kreeftachtigen zoals ankerwormen (Lernaea) of andere copepoden (bijvoorbeeld Ergasilus) was tot nu toe alleen maar met een op recept verkrijgbaar of een giftige werkstof mogelijk. De parasieten zijn niet alleen maar schadelijk voor de vissen, omdat ze hieruit bloed zuigen, maar ook omdat ze andere ziekteverwekkers kunnen overdragen.

Bijsluiter: sera-argulol PDF

Reacties
van bezoekers

Bjorn

Kan iemand mij helpen ik heb een frontosa die een uitpuilende oog. Ik had gelezen dat dit een ontsteking is . Wat kan ik doen? Ik heb al voor zeker 60 % mijn water ververst gisteren. Bedankt vriendelijke groeten

Beantwoorden
Beheerder

Beste Bjorn,

Kijk en lees eens het artikel Exophthalmus hier wordt jouw probleem omschreven met eventueel de oplossing.

M.vr.gr. het Beheer

Beantwoorden

Reactie plaatsen:

Control

Aquarium en Cichliden artikelen

Bent u op zoek naar informatie betreffende het aquarium, filtersystemen en filtersubstraat, extra randapparatuur, gegevens over het houden van tropische vissen zoals bijvoorbeeld cichliden, of wilt u een biotoop realiseren?

Dan bent u bij Cichlidenkwekers.nl aan het juiste adres!