Cichliden kwekers

The cichlid diversity of Lake Malawi Nyassa

The cichlid diversity of Lake Malawi Nyassa

Het Malawi meer is een groot, mooi Afrikaans meer in de rift Vallei. Het wordt begrenst door Malawi, Tanzania en Mozambique.
Zijn biodiversiteit is buitengewoon volgens welke norm dan ook.
Het heeft de grootste rijkdom van vissensoorten van alle meren in de wereld.
De overgrote meerderheid van dit ichthyofauna behoort tot enkel een familie, Cichlidae, en de meeste cichlidsoorten zijn endemisch aan het meer.
Deze vissen zijn van groot economisch belang als belangrijke bron van proteïne voor de omwonenden.
Zij zijn ook van grote waarde als onderzoek onderwerpen in een brede serie van biologische disciplines en zijn momenteel bij het front van evolutie onderzoek.
Veel van deze cichliden, vooral mbuna, genieten van aanzienlijke populariteit in de gespecialiseerde aquariumhobby.

Minder dan de helft van de vermoedelijk meer dan 800 cichliden soorten uit het Malawi meer wordt beschreven en veel daarvan slechts in oppervlakkige termen.
Diverse taxonomische problemen zijn er zowel op soorten niveau als op genus niveau.
Dat maakt het bestuderen van deze vissen een hele uitdaging.
Verscheidene soorten of delen van soorten zijn herzien in dit boek, ongeveer veertig nieuwe soorten zijn beschreven en vele soorten voor het eerst gemeld, met elk gegeven een voorlopige het werk naam.
Van deze vissen zijn ongeveer 270 zwart/wit of kleuren illustraties geplaatst om hun identificatie te vergemakkelijken.
Het onderzoek dat in dit boek wordt gemeld werd uitgevoerd als deel van het

Project van het Behoud van de Biodiversiteit het GEF/SADC Meer Malawi/Nyasa in Malawi, Tanzania en Mozambique, dat door toelagen van de Globale Milieufaciliteit (GEF) wordt gefinancierd en het Canadese Internationale Agentschap van de Ontwikkeling (CIDA), en met de steun van de Britse Afdeling voor Internationale Ontwikkeling (DFID).
De resultaten zijn gebaseerd op de gegevens die tijdens de twee jaar van het aller eerste meer-brede onderzoeksprogramma worden verzameld.

Alle hoofdstukken, behalve een zijn die geschreven door leden van stelselmatigheidsteam van Senga baai, Malawi: Jackie Chisambo, Thomas Nyasulu and Rhoda Walapa from Malawi, Ben Ngatunga from Tanzania, Joao Manuel from Mozambique, Mark Hanssens and Jos Snoeks from Belgium.
Een waardevolle extra bijdrage werd door het team van het project Ncheni geleverd dat door George Turner (UK) wordt gecoördineerd.
Dave Voorvelt, de GEF/SADC kunstenaar van het project, heeft heel wat extra wetenschappelijke waarde aan het boek door zijn mooie en nauwkeurige kleurenillustraties van de vissen van Malawi toegevoegd.


Auteur: Jos Snoeks
Taal: Engels
ISBN: 0966825586

Reacties
van bezoekers

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen:

Control

Aquarium en Cichliden artikelen

Bent u op zoek naar informatie betreffende het aquarium, filtersystemen en filtersubstraat, extra randapparatuur, gegevens over het houden van tropische vissen zoals bijvoorbeeld cichliden, of wilt u een biotoop realiseren?

Dan bent u bij Cichlidenkwekers.nl aan het juiste adres!